Rani Art

Rani Art is een nieuwe onderneming opgericht door de professionele allround artieste, manager en docente van Balletschool Marut Jorquera Rasarani Keilman, oftewel Juf Rasa. Rani Art stelt als doel creatieve kunstenaars, professionele en semi-professionele artiesten van diverse theater disciplines samen te brengen om zo nieuwe, verassende, verhalende en conceptuele voorstellingen en initiatieven te produceren en uit te voeren.
Foto: Karen Scheffers
Foto: Karen Scheffers

‘Thinking out of the box’ geeft artiesten de kans zich helemaal uit te mogen leven met een gemeenschappelijk gekozen thema of onderwerp waarin Rani Art de overbruggende koepel van al deze kunstvormen vormt en ernaar streeft de diverse disciplines te brengen naar één totaal theater productie.*

Rani Art werkte voor haar eerste productie ‘The Onion & The Lotus’ samen met de selectieles-leerlingen van de Balletschool. Zij creërde naast het concept en dansstuk ook de muziekmix, lichtplan, kostuums, visagie en styling. Het dansstuk heeft inmiddels  als voorprogramma gestaan van de voorstelling ‘Ballet Blanc’ van De Dutch Junior Dance Division o.l.v. Thom Stuart en Rinus Sprong.
Ook was de choreografie te zien tijdens het benefietevenement ‘Change by Dance’, het 25-jarig jubileum van Stichting Muziek- en Dansonderwijs en tijdens de Internationale Theosofische Seminar week ‘The Spiritual Life and Self Transformation‘.
Ook ontving de ‘The Onion & The Lotus’ de derde prijs in het onderdeel ‘Choreografische Compositie’ tijdens het dansconcours ‘Amsterdans 2016’.
  
Deze bijzondere dansvoorstelling kunt u binnenkort weer bewonderen op tijdens het Cultureel Festival 2016 op zaterdag 3 september as om 20:30u in de Pekingtuin te Baarn.


Wilt u meer weten over Rani Art? Bekijk dan haar Facebook pagina of mail naar rasarani20@hotmail.com. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte betreffende de nieuwste ontwikkelingen en komende optredens!