De Theater3daagse

De eerste editie van De Theater3daagse is een feit en het was meer dan een groot succes! Theater De Speeldoos, Theaterhuis Marc van Driel, Balletschool Marut Jorquera en de Muziekgarage organiseerde deze lang gekoesterde en geämbieerde samenwerking tot een waar spektakel! De Speeldoos opende zijn deuren en leende de ruimte en zijn toneel 3 dagen lang om met 57 enthousiaste en getalenteerde deelnemers in de leeftijden 8 t/m 16 jaar de nieuwe musical ‘Outside the Box’ op de planken te zetten, geschreven door Rasarani Keilman en Marc van Driel.
De deelnemers werden de eerste dag verrast door een spectaculaire openingsact welke een voorproefje gaf van de musical en na drie workshops in de disciplines dans, zang/muziek en spel mochten zij zelf kiezen met welke discipline zij de komende dagen  verder wilden gaan om zo de musical tot stand te brengen.

Het verhaal gaat over een stel jongeren die de sleutel vinden van een oude vervallen theater (De Speeldoos) en eenmaal in het theater komen zij oog in oog te staan met de geesten van diverse artiesten die in de jaren ’20 zijn blijven hangen en nu geconfronteerd worden met het heden. Ze besluiten na het bekijken van acts en muziek van toen en nu, samen te werken om het oude theater weer nieuw leven in te blazen!

Deze humoristische en swingende musical werd geleid door de docenten Rasarani Keilman en Jeffrey Stuut (dans en choreografie), Marc van Driel (spel, regie en drama) en Cathrine Malcorps, Gaby Kaihatu en Joel Floor (zang/muziek). En we maakten met z’n allen het onmogelijke waar! Een avondvullend programma met zinderende dans in alle stijlen, humoristische en strak getimed spel en scenes met harmonische en ritmische zang en muziekstukken werden op donderdagavond 18 augustus gepresenteerd aan een volle zaal en zo stond Baarn voor even op zijn kop. We voelden de verbazing van het publiek en genoten met volle teugen van het geschater, gejoel en de enthousiaste ontvangst!

De aanstekelijke humor en ongelofelijke energie en inzet van de deelnemers, de speciale gast performers van Theaterhuis, Marc van Driel, de selectieles studenten van Balletschool Marut Jorquera en gastoptredens van professionele allround artiesten en BMJ docenten Rasarani Keilman, Jeffrey Stuut en zang docente Gaby Kaihatu en musicus Joel Floor maakten allen deze avond tot een groots succes dat absoluut voor herhaling vatbaar is en een nieuwe culturele zomerse traditie in Baarn belooft te worden!

Wij van de Balletschool zijn meer dan trots op alle deelnemers, de algehele samenwerking met de Baarnse culturele instellingen en danken alle medewerkers, vrijwilligers, ouders, verzorgers en supporters voor de waanzinnige inzet, energie en vertrouwen!

Voor meer foto’s en filmpjes zie onze Facebook pagina en dit leuke item door RTV Baarn