Ballet voor jongens

Inmiddels zijn het aantal jongens in de balletschool gegroeid en dit mede door de stoere en acrobatische breakdance les. Maar er is ook een andere trend gaande waarbij de toenemende interesse van jongens voor ballet en modern steeds meer begint te groeien! Dit is ook niet zo gek want ballet is wel degelijk stoer; het vraagt om atletische vaardigheden, de nadruk op krachttraining en is in het algemeen een grote uitdaging voor alle soorten dansers!

Daarnaast draagt de klassieke ballettechniek bij aan de balans, kracht, souplesse en muzikaliteit van de leering welke ook nodig is in alle andere dansstijlen. Zo volgen menig professionele breakdancers en hiphopdansers deze lessen ter verbetering van hun fysieke conditie en bewegings-mogelijkheden.
Tijd om dus een nieuwe balletles te creëren die speciaal is voor jongens tussen de 7 en 11 jaar oud! Deze les zal gegeven worden door BMJ docent Jeffrey Stuut op de dinsdagen van 17:00 tot 17:45u. In deze les worden de technische vaardigheden die specifiek voor mannelijke dansers  gelden zorgvuldig behandeld en zullen de dynamische en atletische passen stap voor stap worden uitgeoefend!

Wij benadrukken hier nogmaals dat deze les echt alleen voor jongens is bedoeld en er dus geen sprake zal zijn van roze tutu’s, maar van stoere, hoge sprongen en het ontwikkelen van kracht en zelfvertrouwen!

Ook voor deze les kan men zich aanmelden door een mail te sturen naar balletschoolmj@gmail.com o.v.v. ‘Aanmelding Ballet voor jongens’ m.v.v. naam leerling en leeftijd. Bij minimaal 4 aanmeldingen wordt de eerste gratis proefles opgezet en zult u hierover bericht ontvangen!

Ballet voor jongens

! ALLE LESSEN VAN JEFFREY STUUT GAAN PAS IN OKTOBER VAN START!

Foto: Karen Scheffers
Foto: Karen Scheffers