Balletschool MJ

Bezoek onze website www.balletschoolmj.com voor alle informatie omtrent ons rooster, de laatste updates en de BMJ agenda!

Waar de dans start vanuit het hart

Foto: Karen Scheffers
Foto: Karen Scheffers
Klassiek ballet blijft niet alleen sprookjesachtig om te zien en te doen, het is ook de basis van andere dans- en bewegingsvormen. Klassiek ballet is in alle opzichten een goede leerschool voor later. Bij de Balletschool Marut Jorquera kan iedereen terecht die deze passie deelt en graag aan een mooie lichaamshouding en een goede conditie werkt onder professionele leiding.

Naast de klassieke balletlessen, coaching-lessen voor zowel zang als dans en de selectielessen zijn er ook streetdance en breakdance lessen, moderne danslessen, zanglessen, yogalessen, pilates, lessen voor peuters vanaf 3 jaar, lessen voor volwassenen, taplessen, musical /theaterdans en BMJ’s diverse jaarlijkse projecten en workshops.
Balletschool Marut Jorquera is een voortzetting van de balletschool van Milly Odufré, die in 1970 werd opgericht. Marut Keilman-Jorquera was één van de docenten en ging graag op het voorstel van Milly in om de school over te nemen. Eind 2010 nemen haar dochters Vraja Sundari, Rasarani en Sarada Sarita Keilman gezamenlijk de school over. Samen zetten zij de school voort op basis van dezelfde hoge standaard en uitgangspunten die Marut en Milly jarenlang hanteerde en met succes.
Begin 2013 overhandigt de burgemeester van Baarn de Cultuurprijs aan de zussen, onder andere voor het hoogwaardige en veelzijdige aanbod aan danslessen in diverse stijlen en technieken. Inmiddels telt de school 160+ leerlingen en blijft het aanbod zich uitbreiden door de toenemende populariteit. 

Onze faciliteiten

  •  Twee studio’s met springvloeren, spiegels, barres, airco en geluidsinstallatie. Leerlingen kunnen in overleg studio’s gebruiken om te oefenen wanneer deze beschikbaar zijn.
  • Prachtige kostuums met een mooie balletgeschiedenis waar zelfs koningin Beatrix in gedanst heeft.
  • Unieke privélessen in dans en zang voor individuen die zich willen voorbereiden op een auditie, beroepsopleiding of graag meer persoonlijke aandacht en advies ontvangen betreffende hun dansontwikkeling.
  • Zeer gevarieerd en professioneel aanbod van dansstijlen, uniek voor de regio.


Contact

STG Balletschool Marut Jorquera
Nieuwstraat 4, 3743 BL Baarn
balletschoolmj@gmail.com/
+316 29 07 18 77